Wake up

Centrum voor yoga, meditatie en levenskunst

Fiore Osmose Yoga

Fiore Osmose Yoga is van 1985 t/m 2020 een mooie ontmoetings en leerplek geweest voor vele mensen. Samen met mijn moeder Bernadette Fretz heb ik honderden mensen mogen opleiden tot hatha-yoga, meditatie, kinderyoga en zwangerschapsyogadocent. Daarnaast was het een plek waar we verdiepende yogalessen, workshops en trainingen hebben gegeven aan volwassenen, zwangeren, en kinderen.  Op een gegeven moment voelde ik dat de jas als yogaschool eigenaresse en opleider mij niet meer paste. Sinds 2017 is daarom Wake Up door mij als nieuwe naam gekozen. Een centrum voor yoga, meditatie en levenskunst.

Een vertrouwde plek voor velen, en nog steeds een plek waarin iedereen mag zijn wie hij is, en waar niets moet en alles mag. Waar ik zelf nog steeds met veel plezier een aantal yogalessen geef, meditatie en yoga workshops aanbied, en individuele yoga coachingsessies aan mensen geef. Daarnaast is Wake Up een plek waar ook andere docenten, coaches en trainers welkom zijn om onder hun eigen vlag activiteiten aan te bieden die mensen inspireren en bewustmaken. De ruimte bij Wake Up is dus ook te huur, voor meer informatie kun je contact met mij opnemen hierover.


Voor mij betekent yoga verbinding van lichaam, geest en ziel. Yoga is voor mij een manier van leven, waarin ik mezelf oefen om met aandacht voor mezelf en mijn omgeving te leven. Mezelf te observeren vanuit een vriendelijke, niet-oordelende houding. Te leven vanuit liefde en vertrouwen. Ik geloof dat ieder van ons in staat is om in het huidige moment ontspanning en vreugde te ervaren.


 Mindful Hatha Yogalessen 

Op dit moment zullen de mindful hatha yogalessen online en live plaatsvinden. 
Je kunt hier via een abonnement, strippenkaart of als losse les aan deelnemen. Stuur hiervoor een mail of whats app bericht naar mij. Ik geef je dan verdere informatie en je ontvangt een link waarmee je de les op de dag en tijd kunt volgen.

fleurfretz@hotmail.com of 06-24646344.


In de mindful yogales staan bewust bewegen en ontspannen centraal. In elke houding, oefening en beweging observeer je jezelf aandachtig, vanuit vriendelijkheid en zonder oordeel. Door te focussen op de signalen die je lichaam je geeft word je je bewust van wat je op dat moment nodig hebt.

Hatha-yoga gaat over het reguleren van je eigen energie. Als je afstemt op de behoeftes van je lichaam en geest voel je wat jij nu nodig hebt: een vloeiende beweging, bewuste ademhaling of verblijven in een lichaamshouding. Zodat je meer energie krijgt of beter kunt ontspannen.

Ik inspireer je door elke week met een thema te werken, door op muziek of juist in stilte te bewegen. Je maakt kennis met inzicht-, stilte- en visualisatiemeditaties en ontspanningsoefeningen. Op die manier kan yoga  bijdragen aan leven vanuit meer liefde, vreugde en ontspanning.

In elke les komen verschillende lichaamshoudingen, ademhalings-, meditatie- en ontspanningsoefeningen aan bod. Op die manier ontdek je wat yoga en meditatie voor jou kunnen betekenen in je dagelijkse leven. En dat er niet één maniervan yoga beoefenen is.

Mijn lessen zijn geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al jaren yoga en meditatie beoefent. Yoga is bewegen binnen je grenzen en vanuit je eigen mogelijkheden. Ook als je niet zo lenig bent of een fysieke beperking hebt kun je meedoen. Yoga leert je thuiskomen bij jezelf; je realiseert je dat het minder gaat om doen en meer om ontspannen te zijn.  

Maandag

20.15-21.45

Mindful Hatha Yoga 

Fleur Fretz

Fiore Osmose Yoga

Zaterdag09.30-11.00

Mindful Hatha Yoga

Fleur Fretz
Fiore Osmose Yoga

Zaterdag of zondag

11.00-17.00

Yoga verdiepingsworkshop
(eens in de drie maanden)

Fleur Fretz
Fiore Osmose Yoga

Zaterdag of zondag

11.00-14.00

Meditatieworkshop (eens per maand)

Fleur Fretz 

Fiore Osmose Yoga 

Individuele yoga coaching: In deze individuele yoga coaching sessie staat jouw persoonlijke  vraag en behoefte centraal. Misschien loop je tegen bepaalde dingen aan, voel je je overspannen, heb je fysieke en/of geestelijke klachten of heb je behoefte aan meer inzicht in waarom je bepaalde gedachten en gedragspatronen blijft herhalen. Vanuit de yogafilosofie begeleid ik je graag via uitwisseling, adem, meditatie en ontspanningsoefeningen zodat jij uitkomt bij je eigen antwoord. Je leert dat alles wat nodig is om je gelukkig, vrij en ontspannen te voelen, al in jou aanwezig is. En je, samen met mij, kunt oefenen door middel van yoga en meditatieoefeningen meer in het hier en nu aanwezig te zijn, je te verbinden met jezelf en te voelen wat je nodig hebt.

De individuele sessies vinden plaats op afspraak en duren 1 uur. Ik raad meestal aan een aantal sessies te laten plaatsvinden, zodat je echt de tijd en mogelijkheid hebt het ervarene te laten doorwerken in je dagelijkse leven en kleine oefeningen ook thuis te beoefenen.Indien je hierin interesse hebt, mail of bel mij gerust.

Meditatie workshops: Elke maand geef ik een meditatieworkshop bedoeld voor iedereen die hun yoga en meditatieproces verder willen verdiepen. Ik laat in deze workshops de yogasutra's van Patanjali een inspirerende leidraad zijn, zodat er steeds verschillende meditatie en ontspanningsoefeningen aan bod komen, die jou uitnodigen thuis te komen bij jezelf.

Fiore Osmose Yoga 
Bij Fleur Fretz kun je via een losse les, abonnement of 10-strippenkaart deelnemen aan de yogalessen. Bij het abonnement kun je twee keer per week deelnemen aan de lessen. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 1 kalendermaand. De 10-strippenkaart is 4 maanden geldig. Alle lessen worden via automatische incasso van je rekening afgeschreven. Korting mogelijk indien je student of senior bent.

Prijzen 2022Losse les 

€ 16,50

Abonnement 1x per week 

€ 50 ( per maand)

Abonnement onbeperkt ( 3 lessen per week)

€ 60 (per maand)

Strippenkaart 10 lessen

€ 150

Meditatieworkshop

€35

Yoga verdiepende workshop

€95 inclusief lunch                                             Hoofdstuk 1, sutra 2 en 3

                         "Yoga is het stilzetten van de wijzigingen van het denken"

                                         "Dan is de ziener thuis bij zichzelf"