Wake up
Centrum voor yoga, meditatie en levenskunst

Cursus van stress naar ontspanning
Gratis proefworkshop maandag 5 september

Data: 12/19/26 sep en 3/10 oktober
Tijd: 18.15-19.45
Kosten 90 euro inclusief reader

De gratis introductieles op 5 september is voor iedereen die graag meer wil leren over het omgaan met en het loslaten van spanning en stress d.m.v. yogahoudingen, adem, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Tijdens de cursus van stress naar ontspanning leer je in 5 lessen over :

Les 1 (12 september ) Stress en de relatie met het centrale zenuwstelsel en wat eenvoudige yogahoudingen hierin kunnen betekenen
Les 2 (19 september ) Specifieke yogahoudingen en yogaseries om spanning aan het einde van de dag af te bouwen
Les 3 ( 26 september ) Hoe je bewust zijn van je ademhaling bijdraagt aan diepere ontspanning
Les 4 ( 3 oktober ) Leer je meer over bepaalde hoe je bepaalde principes in je yogabeoefening kunt toepassen. Het belang van omgekeerde houdingen, dynamische/statische yogahoudingen en bewuste ademhaling om je energie te reguleren.
Les 5 ( 10 oktober ) Diverse ontspanningstechnieken, waarvan je zelf kunt ervaren welke voor jou het meest tot diepe ontspanning leidt.

Het mooist is het als je alle lessen kunt bijwonen. Op die manier gun je jezelf de mogelijkheid om echt een aantal lessen te oefenen met de basisprincipes uit de yoga en te ervaren wat voor jou helpt in ontspannen.
De lessen zijn wel ook afzonderlijk te volgen.

Je krijgt elke week na de les een hand-out gemaild, zodat je ook thuis kunt oefenen.  
Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben, maar deze cursus kan evenzeer interessant zijn voor mensen die al langer yoga beoefenen. Ook als je overspannen of burn-out bent.
Kijk of je 10 minuten van te voren aanwezig kunt zijn, dan is er een kopje thee voor je. Er zijn matten, dekens en meditatiekussens beschikbaar in de studio.